barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ebony Jo-Ann – Please Save Your Love For Me

Ebony Jo-Ann heeft al ruimschoots naam gemaakt als actrice en musicalster. Ze heeft onder meer op Broadway gestaan en in diverse films meegespeeld. Nu is onlangs haar eerste bluesalbum met de titel “Please Save Your Love For Me” verschenen met tien nummers, waarvan vijf originelen. Als liefhebber van blues was dit altijd een grote wens van haar en toen zij de kans kreeg greep zij deze met beide handen aan.

Ebony Jo-Ann heeft een geweldige stem, waarmee ze kan fluisteren en brullen. Soms doet ze denken aan Etta James of Bettye LaVette, maar vooral is zijn Ebony Jo-Ann. Met nummers die gaan over liefde, zoals “Yo Love“ of “Glad I Waited For Love“, of de samenleving (“Is It Because I‘m Black“ en “Just Rain“), het is allemaal even sterk. Bijzonder fraai is de van Mississippi Sheiks en Howlin’ Wolf bekende “Sittin‘ On Top Of The World“, waarin zij slechts wordt begeleid door Guy Davis, die dan meteen voor zowel de akoestische als slidegitaar, banjo, harmonica en voetenstamp zorgt.

Een meer dan uitstekend album door een bijzonder goede zangeres, die begrijpt hoe de blues moet worden vertolkt. Grote klasse.

Reacties

Rick Lusher op 06-12-2015 10:28

Eric

Thank you so much
Han de Tekort op 07-12-2015 21:10

Wat een strot

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl