barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Damned And Dirty – Hoodoo Down

The Damned And Dirty zijn Micha Sprenger (gitaar, bas, zang) en Kevin de Harde (zang, harmonica). De heren hebben een behoorlijke staat van dienst in de vaderlandse blueswereld en zij kenmerken zich als duo vooral door hun rauwe, rootsy geluid.

Met hun vierde album “Hoodoo Down” begint het duo zich wat van de oorspronkelijk ingeslagen damned-dirty-rauwe-tot-aan-je-enkels-in-de-Mississippi-klei richting af te wenden. Dit komt mede door het gebruik van de gastmuzikanten, waardoor de variatie groter is geworden. Het gebruik van piano, orgel, saxofoon en viool is daar absoluut debet aan. Ook wordt er duidelijk met meer vuur gemusiceerd.

Het rauwe en 'dirty' is nog steeds de basis van de twaalf zelfgeschreven nummers, zoals in “Hoodoo Down” en “Bad Day”. Het jazzy geluid komt tot uiting in een nummer als “Alley Cat”, terwijl “The Porch Light” meer aan gospel doet denken. Naast het muzikale is het zeker waard om ook de teksten eens goed te beluisteren. Als voorbeeld noem ik “Turmoil”, dat uitstekend in deze onrustige tijd past.

Kortom, een meer dan goed album van de heren Sprenger en de Harde, dat een duidelijke groei laat zien.

Website: www.thedamnedanddirty.com


Reacties

Han de Tekort op 06-12-2015 10:29

Grote klasse. Ik hoorde ze gisteren al bij Johan Derksen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl