barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Wendy DeWitt with Kirk Harwood – Getaway

Beiden zijn veelgevraagde en hooggewaardeerde muzikanten. Beiden hadden het idee om met elkaar muziek te maken. Wendy DeWitt, speelde bij Hank Ballard en Steve Freund en een boogiepianist om rekening mee te houden, en Kirk Harwood, drummer bij... ach, bij wie niet. Samen vormen zij een onverslaanbaar duo.

Met de hulp van een band, bestaande uit de al genoemde gitarist Steve Freund, bassist Steve Evans, trombonist Mike Rinta, trompettist Tom Poole en tenorsaxofonist Keith Crossan is het album “Getaway” opgenomen. Op het album staan elf nummers, waarvan er acht zijn geschreven door DeWitt. De stijl is lekker soulachtige blues. Harwood en Evand houden de boel strak en de rest van de band swingt de pan uit, waarbij de stem en het pianowerk van DeWitt de boventoon voeren. Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn “Built To Last” met prima gitaarwerk van Freund, het treurige “Everybody's Crying For Something” en de ruige boogie woogie in “Trouble”.

Kortom, een prima album met stevig stampende blues.

Website: www.wendydewitt.com

Reacties

Han de Tekort op 15-12-2015 06:33

Helemaal niet verkeerd

Wendy DeWitt op 17-12-2015 06:28

Dear Eric,Thank you a million times for including our CD Getaway in your reviews. We very much appreciate the focus on our work and look forward to quoting you and letting our fans know about your writing.Warmest regards,Wendy and Kirk

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl