barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Big Bo – Traveling Riverside

De uit 's-Hertogenbosch afkomstige Bo Brocken heeft toegelegd op de akoestische bluesstijl van de dertiger tot vijftiger jaren. Als Big Bo speelt hij eigen nummers in deze stijl en vertolkt hij bluesklassiekers van grote namen als Charley Patton, Skip James, Muddy Waters en Robert Johnson om er maar een paar te noemen.

Op zijn album “Traveling Riverside”, vernoemd naar de reis langs de Mississippi die hij in 2011 maakte, vertolkt Bo vijftien bluesklassiekers van, naast de al eerder genoemde heren, Brownie McGhee/Sonny Terry, Blind Willie McTell, Lead Belly en nog een paar. Bo weet in diverse stijlen te spelen, zodat hij de nummers in hun oorspronkelijk jasje vertolkt. Hij trapt echter niet in de valkuil te veel als de betreffende artiest te willen klinken. De eigen inbreng is wat dat betreft precies goed. Op het album is Bo grotendeels alleen te horen; hij speelt diverse gitaren, hihatt, basdrums en harmonica. Op drie nummers wordt hij ter zijde gestaan door harmonicaman Ruurd van der Vegt.

Het resultaat is een prima album geworden met een mooie diversiteit aan originele bluesstijlen, zoals Deltablues, Rags, Mississippi Hill Blues en Piedmont blues. Kortom, een zeer fraai eerbetoon aan de blueshelden van weleer.

Website: www.bobrocken.nl

Reacties

Han de Tekort op 02-02-2016 07:50

Prachtig, klassieke blues.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl