barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jordan Patterson Band – The Back On Track Recording Project

De titel “Back On Track” zegt het eigenlijk al. De Canadese bluesman Jordan Patterson is ongeveer tien jaar weggeweest uit de blueswereld en weer teruggekeerd. Hij is in die tijd wel werkzaam gebleven in de muziek, o.m. als tourmanager voor Britney Spears en ook voor de House of Blues heeft hij concerten georganiseerd in Canada. Maar “oude liefde…” en “het bloed kruipt…”enz.

Vorig jaar verscheen al een voorproefje in de vorm van een EP en nu is volledig album verschenen met tien eigen nummers. Vier ervan zijn al eerder op de genoemde EP verschenen. Patterson, die de zang en mondharmonica voor zijn rekening neemt, wordt begeleid door bassist Mark McIntyre, drummer Benjamin Rollo, en de gitaristen Darryl Romphf en Bobby Thompson. Het is een prima album geworden met een stevig geluid. Patterson heeft goed soulvol stemgeluid en zijn harmonicawerk is van grote klasse. De rest van de band speelt strak en het geheel staat als een huis. Patterson en zijn maten weten van begin tot eind te boeien. Een aanrader.

Website: www.jordanpatterson.ca

Reacties

Jordan Patterson op 26-02-2016 15:37

 Thanks for such a kind review! I'm excited about my return to the blues, I might be playing The Netherlands this summer!!

(Jordan Patterson via Twitter)

Han de Tekort op 27-02-2016 07:20

Grote klasse. Die cd ga ik kopen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl