barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ralph de Jongh Band – Live @ De Noot

De Nederlandse bluesman Ralph de Jongh zit dit jaar al vijfentwintig in de muziek. Een loopbaan met hoogtepunten en dalen. Na zijn ontdekking door Harry Muskee kwam zijn carrière in een stroomversnelling, hij won tweemaal een Dutch Blues Award, maar een ziekte gooide enkele jaren geleden roet in het eten. Inmiddels is hij er weer helemaal bovenop. Voor dit jaar zijn, mede ter gelegenheid van het jubileum, al twee albums gepland. De eerste, een dubbele live-cd is onlangs verschenen. Eind maart zal ook nog een studio-cd in de winkels liggen.

De dubbel-cd, “Live @ De Noot” is, zoals de titel al verraadt live opgenomen in cafe De Noot in Hoogland. Er staan 23 nummers op met een tijdsduur van 2 uur en 21 minuten! Twintig nummers zijn door Ralph geschreven. Hij wordt begeleid door Nico Heilijgers (bas, backing vocals), Maarten Ouweneel (gitaar), Arend Bouwmeester (toetsen, sax, percussion, backing vocals), Arie Verhaar (drums) en Moon Anderson (backing vocals).

Opvallend is de uitstekende geluidskwaliteit. Ralph heeft een helder stemgeluid, waardoor zijn teksten goed verstaanbaar zijn. Iets waar het bij anderen nog wel eens mankeert. De band is goed op dreef en de hele zaak swingt en rockt dat het een lieve lust is. We horen een palet aan stijlen dat varieert van rock 'n roll, rock en natuurlijk de blues. Op de tweede cd wordt wat meer gerockt dan op de eerste, waarbij de blues iets meer overheerst. Mijn favoriete nummers zijn “A Last Goodbye” en vooral het ruim elf minuten lange “Harry”.

Kortom , een uitstekende registratie van een optreden van Ralph de Jongh, die met zijn band eens en temeer bewijst tot de top van de Nederlandse blues te behoren en naar mijn mening ook internationaal hoge ogen zou kunnen gooien.

Website: www.ralphdejongh.comReacties

Han de Tekort op 17-02-2016 06:40

Die heb ik al diverse keren zien optreden. Een topper

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl