barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Stackhouse – Live In Cretopia, Rotterdam 21 februari 2016

Zondag 21 februari speelde Stackhouse de eerste van een serie concerten in Cretopia aan de West-Kruiskade 51 te Rotterdam. De band speelde met verve twee prima sets. Het geluid is geïnspireerd op de Chicagoblues uit de veertiger en vijftiger jaren. Drummer Bert Post en bassist Fred van Unen zorgen voor het stevige fundament, waarop de gitaristen Emiel van Pelt en Willem van Dullemen en zanger/harmonicaman Machiel Meijers het werk kunnen afronden. Vooral het aan de beide Walters herinnerende harmonicaspel van laatstgenoemde is voor een groot deel verantwoordelijk voor het al genoemde Chicagoblues-geluid van de band.

     

Geheel onverwacht, voor zowel band als publiek, speelde de bekende Rotterdamse pianist Ruud van Ingen op enkele nummers mee. Zoals gezegd, de band speelde met verve en enthousiasme. Een prima optreden, waarvan het publiek genoten heeft. Een paar covers, daterend uit de Gouden Tijd van de Chicagoblues, werden gespeeld, maar het grootste deel bestond uit eigen werk. Helaas, en dat was het enige punt dat tegen viel, was dat er te weinig publiek op het optreden was afgekomen.

       

Maar er volgen nog een paar herkansingen. Stackhouse treedt de komende maanden steeds op iedere derde zondag van de maand op met steeds een andere gast. Het eerstvolgende optreden in Cretopia vindt plaats op 20 maart a.s. met als special guest de Belgische harmonicaman Big Dave.

Meer infomatie op www.stackhouse.nl en www.cretopia-rotterdam.nl

Reacties

Machiel Meijers op 23-02-2016 06:39

Dank je wel Eric, erg leuk stukje ik heb hem gelijk gedeeld op de stackhouse facebook!!

Groeten en waarschijnlijk tot volgende maand dan :).
Han de Tekort op 24-02-2016 09:13

Mooi verslag. Volgende maand opnieuw dus

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl