barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Theo Sieben – Delphinidin

Als je naar zijn cd luistert zou je het niet zeggen. Maar de maker van deze in de Amerikaanse folk en bluestraditie gevormde muziek komt uit de Brabantse Peel. Theo Sieben heeft jarenlange ervaring als muzikant, speelde solo en in diverse bands, schreef muziek voor films, dans en theater. “Delphinidin” is zijn derde album. Delphinidin is het pigment dat de blauwe kleur geeft aan bloemen en bepaalde druiven. Delphinidin = blauw = blues. Eigenlijk simpel.

Theo speelt op een National Style-0 gitaar, wat mede zorgt voor de bluesklanken op het album. Qua stijl moet je, zoals ik in de eerste zin al schreef, denken aan een combinatie van Amerikaanse folk en blues en dan op een zodanige manier dat het volledig Amerikaans lijkt. De twaalf nummers zijn door Theo zelf geschreven. Stuk voor stuk sterke nummers, afwisselend solo en met begeleiders. Tot mijn favorieten horen “Delphinidin (She Loves 13's)”, “Synchronicity Blues” en het gospelachtige “Jesus Is A Mighty Good Leader”.

De term on-Nederlands goed klinkt oneerbiedig, maar als ik erbij vertel dat ik ermee bedoel dat Theo Sieben ook internationaal uitstekend mee kan komen dan lijkt me dit wel duidelijk. Een klasse-cd.

Website: www.theosieben.com

Reacties

Theo Sieben op 10-02-2016 10:18

Hallo Eric,

dank je! 
Th
Han de Tekort op 11-02-2016 08:57

Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl