barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Van Dyck Inc. – Further On Up The Road

Een ontmoeting tussen de Nederlandse zanger Jan Rietdijk en twee uit Hamburg afkomstige gitaristen heeft tot een inmiddels 30 jaar durende samenwerking geleid. Een aantal bands en diverse cd’s later is uit deze samenwerking enkele jaren geleden Van Dyck Inc. ontstaan. Naast de al genoemde Jan Rietdijk bestaat de band verder uit gitarist Werner Willms, Dietmar Könken op piano en keyboard, bassist Dieter Winge en drummer Andy Gellert. Axel Rosenbaum voegt zijn harmonicakunsten toe.

Het album “Further On Up The Road” bestaat uit tien lekker in het gehoor liggende blues- en rocknummers. Twee ervan zijn eigen composities van Rietdijk (“Hard Times”) en Willms (“It Ain’t Easy”). Een bewijs dat beide heren dit goed kunnen. Desondanks is er gekozen om voor de rest van de cd andermans nummers te vertolken. En dat wordt prima gedaan. We horen fraaie bewerking van nummers van bv. John Hiatt, Bo Diddley en Little Feat. Vooral Hiatts “Feels Like Rain”, tevens bekend van Buddy Guy, en Van Morrisons “Into The Mystic” maken indruk.

Van Dyck Inc. is een prima band die met “Further On Up The Road” een erg fraai album heeft uitgebracht. Het is van de eerste tonen tot aan het slotakkoord gewoon genieten.

Website: www.vandyckinc.com

Reacties

Han de Tekort op 21-03-2016 06:36

Klinkt goed. Weer een voor mijn lijstje

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl