barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Blind Lemon Pledge – Pledge Drive

Blind Lemon Pledge is de ‘alias’ van James Byfield, een multi-instrumentalist en producer uit Californië. Naast percussie, gitaren, keyboards, harmonica, diverse blaasinstrumenten en bas is hij een virtuoos op de erhu, een uit China afkomstige  tweesnarige viool. Naast blues, country en folk heeft Byfield zich ook verdiept in muziek uit deze regio. En dit is op zijn albums te horen. Americana met oosterse invloeden.

Op “Pledge Drive” bespeelt Byfield weer de meeste instrumenten zelf. Alleen op saxofoon en mondharmonica krijgt hij ondersteuning van respectievelijk Rick Lecompte en Jenny Reed. Het album bestaat uit twaalf prima nummers en variëren in stijl van bluesachtige balladen, New Orleans R&B tot steviger rockwerk. Ook wat teksten betreft is Byfield een meester in zijn vak. Luister maar naar “Birmingham Walk” over de Civil Rights Movement en “She Broke The Ten Commandments”, een depressief nummer over een verloren liefde. Mijn favoriete nummers zijn de klassieke blues “You Know You Really Got The Blues” en de treinblues “Railroad Mama”.

Met “Pledge Drive” wordt de luisteraar op een geheel eigen wijze door de diverse schakeringen van de Americana geleid. Wat mij betreft een meesterwerk.

Website: www.blues.james-creative.com/

Reacties

James Byfield op 09-04-2016 06:44

Thanks again, Eric, for the great review. Having my record called a "masterpiece" makes me smile for a week :-)! Your support of my music is truly appreciated and makes it all worthwhile.

 

Regards,James ByfieldBlind Lemon Pledge

Han de Tekort op 11-04-2016 06:41

Klasse

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl