barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
In Layman Terms – Tangled

Broer en zus Cole en Logan Layman hebben na een paar ep’s met “Tangled” hun eerste “lang speel”-cd uitgebracht. Het jonge stel (Cole is 18, zijn zus Logan 15 jaar oud) maakt al enkele jaren muziek en met de hulp van ervaren muzikanten als Ron Lowder Jr (drums, diverse andere instrumenten), Brian Kloppenburg (toetsen), Ron Lowder Sr (sax), Rick Thomasson en Mike Wholley (trompet), Russ Robertson (trombone) en Jack Campbell (harmonica) is het debuutalbum onlangs verschenen. Cole is de gitarist van de band en Logan neemt de basgitaar en zang voor haar rekening.

Op “Tangled” horen we negen prima nummers, waarvan er vijf door Cole en Logan zelf zijn geschreven. Bij het beluisteren ervan valt op dat de nummers al erg volwassen klinken voor zulke jonge muzikanten. De band staat als een huis, Cole is een prima en smaakvol gitarist en Logan heeft prima stem, die mij af en toe doet denken aan een jonge Susan Tedeschi. Wat stijl betreft bewegen broer en zus zich tussen blues en bluesrock. Soms flink rockend, dan weer een shuffle en vervolgens een slowblues. Goed gevarieerd en altijd smaakvol.

Na het een aantal keer te hebben beluisterd kan ik concluderen dat het een prima cd is geworden, die een mooie toekomst belooft voor zowel Cole en Logan Layman als voor de blues in het algemeen.

Website: www.3inlaymanterms.com

Reacties

Sandra Layman op 16-04-2016 09:13

Thank you for your kind review. We are glad that you enjoy our music and we hope that your readers do too. Cheers!

Frank Roszak op 16-04-2016 10:19

Thank u Eric  Glad u enjoyed the music by Cole and LoganRegards Frank Roszak KBA Recipient 2014 PUBLICIST

Han de Tekort op 18-04-2016 07:34

Zo jong en al zo muziek kunnen maken. Geweldig.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl