barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeff Chaz – Sounds Like The Blues To Me

Het heeft tien jaar geduurd, maar eindelijk is een geheel nieuw album van Jeff Chaz verschenen. Tussendoor werd de aandacht vastgehouden door het  uitbrengen van “Chronicles” in 2014 met daarop een bloemlezing uit Jeffs eerdere albums. Als trombonist in een soulband werd hij aangewezen als de nieuwe zanger. Hij begon er gitaar bij te spelen en schakelde langzamerhand over op de blues. Hij speelde onder meer met Albert King en Little Milton, die hem nog een tijdje onder zijn hoede heeft genomen.

Met “Sounds Like The Blues To Me” brengt hij twaalf zelfgeschreven nieuwe nummers uit. Begeleid wordt hij door een uitstekende band. Jeff heeft een volle, iets rauwe soulvolle stem en zijn gitaarwerk kan als meesterlijk worden beschouwd. Wat stijl betreft past hij uitstekend in die van zijn geboortestreek, namelijk Louisiana. En dan met een flinke dosis soul, wat niet zo vreemd is met zijn achtergrond. Twaalf nummers lang is dit absoluut genieten.

Van “Chronicles” was ik al onder de indruk en dit album bewijst dat Jeff Chaz een topper is. Staat garant voor een bluesfeest. Aanrader.

Website: www.jeffchazblues.com


Reacties

Frank Roszak op 02-05-2016 06:23

Thank you Eric  Jeff deserves it all. Much appreciatedRegards Frank Roszak KBA Recipient 2014 PUBLICIST

Jeff Chaz op 02-05-2016 20:45

It's so very kind of you to take time to review my latest CD!God Bless You And Yours!

Han de Tekort op 03-05-2016 06:41

Uitstekend!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl