barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeff Jensen – The River City Sessions (Live)

Na vier studio-cd’s is door de Jeff Jensen Band nu het livealbum “The River City Sessions” verschenen. River City staat synoniem voor Memphis, Tennessee, de woonplaats van Jeff. De band (Jensen, Bill Ruffino en Robinson Bridgeforth) staat bekend als een van de meest hardwerkende bluesbands van deze tijd met jaarlijks ruim 250 optredens. Na de VS en Canada te hebben veroverd zijn zij vorige jaar begonnen met de rest van de wereld en hebben de oversteek naar Europa gemaakt. Kennelijk is dit bij zowel publiek als band goed bevallen, want ook dit jaar staat een bezoek aan Europa weer op de agenda.

Vorig jaar was ik zelf getuige van een optreden van de Jeff Jensen Band en ik kan bevestigen dat de cd de sfeer van een optreden behoorlijk goed benaderd. Het enthousiasme, waarmee de mix van blues, rock en soul wordt gebracht, is aanstekelijk en slaat al heel snel over op het publiek. Het is zo ‘live’ als je je maar kunt voorstellen, inclusief het gepraat van het publiek. Dat is normalerwijze  irritant, maar in dit geval geeft het wel de sfeer van het optreden weer. De heren zijn lekker op dreef; het swingt en rockt dat het een lieve lust is en de momenten dat Jeff met zijn gitaar in overdrive gaat zorgen ervoor dat ik er vrolijk van wordt.

De Jeff Jensen Band is binnenkort weer in Nederland en België te zien en beluisteren. Hou hem in de gaten, zowel deze cd als een echt optreden zijn aanraders.

Website: www.jeffjensenband.com

Reacties

Han de Tekort op 22-04-2016 10:10

Heb ik vorig jaar ook gezien. In Ospel. geweldig!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl