barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Owen Campbell – discografie

De Australische singer-songwriter Owen Campbell begint buiten zijn thuisland steeds meer aan de weg te timmeren. Ook in ons land. Vorig jaar bracht hij de EP “In The Shadow Of The Greats” uit, waar ik destijds al een recensie over heb geschreven. En onlangs deed hij Nederland aan in het kader van een Europese tournee. Dit heeft mij doen besluiten om aan zijn vorige cd’s nog even wat aandacht te besteden.

Nog voordat hij zijn eerste cd uitbracht kreeg Owen Campbell landelijke aandacht voor zijn deelname aan het tv-programma Australia’s Got Talent, waarin hij uitgebreid met de jury in discussie gaat.

Met zijn eerste cd “Sunshine Road” toont hij dat hij het ook op eigen kracht redt en geen landelijke talentshows nodig heeft. Hoewel hij wat stijl betreft nog zoekend is, is het wel duidelijk welk talent deze jongeman in huis heeft. Op een deel van de nummers wordt Campbell begeleid door een band, het andere deel is hij alleen met zijn gitaar te horen. Hij geeft hiermee alvast een prima visitekaartje af.

              

In 2014 verschijnt “The Pilgrim”, Owens tweede album en het eerste, dat internationaal wordt uitgebracht. Ten opzicht van zijn debuutalbum is deze wat gevarieerder en de stijl bovendien iets rauwer en meer rockend. De folkachtige blues is er nog steeds, maar we horen naast het rockende werk ook banjofolk, een countryballade en een oosters aandoend nummer. De diversiteit in stijl betekent niet dat Campbell zoekend is naar een nieuwe stijl. Blues en folk geven nog steeds de toon aan. Mijn favoriete nummers zijn “Remember To Breath”  en “Highway Bound”, het al genoemde nummer waarop Campbell de banjo hanteert.

“Songs For Syria” verschijnt later datzelfde jaar. Het is een EP met vier nummers, waarvan de opbrengst in zijn geheel naar het Rode Kruis gaat ten behoeve van de Syrische vluchtelingen. Drie nummers, t.w. “Remember To Breathe”, “Sunshine Road” en “Glory Boy” zijn op de eerste cd’s verschenen en zijn hier,met de enige nieuwe song  “One Last Embrace”, live te beluisteren. Hierop toont Owen dat hij ook live zijn mannetje staat.

             

In 2015 verschijnt de EP, die passend “In The Shadows Of The Greats” getiteld is. Er staan vier covers op, die een geheel eigen bluesuitvoering krijgen, en twee zelfgeschreven nummers. De covers zijn “Ol’ 55” (Tom Waits), “Days Like This” (Van Morrison), “Money” (Beatles) en “I’m On Fire” (Bruce Springsteen). Zijn eigen songs zijn “Remember To Breathe” en het Spaanstalige “Herm Mosa Vision”. Voor hen die Owen Campbell nog niet kenden is deze EP een prima kennismaking en het smaakt in ieder geval naar meer.

Website: www.owencampbellmusic.comReacties

Han de Tekort op 05-04-2016 06:35

Mooi

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl