barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeffrey Halford & The Healers – De Oude School, Warmond 6 mei 2016

Tijdens zijn eerste Europese tournee deed Jeffrey Halford & The Healers diverse plaatsen in Duitsland en Nederland aan. Een van deze optredens vond op 6 mei plaats in De Oude School in Warmond.

Jeffrey is een eersteklas songwriter, iemand die je beter een verhalenverteller zou kunnen noemen. Hij wordt begeleid door bassist Bill MacBeath and toetsenspeler/drummer Adam Rossi.

                

Jeffrey en band ging er om half negen meteen stevig tegen aan en wist het publiek al snel in zijn ban te krijgen. Bij het begin van de set was er slechts een 20-koppig publiek aanwezig, later kwam er gelukkig nog een mannetje of tien binnendruppelen. Aan de band heeft het niet gelegen; die speelde vol enthousiasme.

Wat stijl betreft wordt Jeffrey al snel in de hoek van de americana gedrukt. Hij brengt inderdaad een combinatie van blues, rock en folk. Zelf zou ik het liever omschrijven als rockende blues met uitstapjes naar folk, texmex en country. Hij heeft zeven albums uitgebracht en de band geeft tijdens de twee sets hier een bloemlezing van weer. Verreweg het grootste deel van de nummers is eigen werk van Jeffrey. Het zwaartepunt van de setlist ligt bij de meeste recente cd, “Rainmaker”, die in 2014 verscheen. Hiervan worden onder meer “California”, “Thunderbird Motel” en “North Beach” gespeeld. In de titelsong “Rainmaker” heeft pianist Adam Rossi een Doors-achtige pianodeun verwerkt als eerbetoon aan Ray Manzarek, de Doors pianist die ten tijde van de opname was overleden. Deze Adam Rossi is in staat om zittend op een basdrum, tegelijk de snaredrum, hi-hat en piano te spelen. “Ik leer nog”, zo vertelt hij mij tijdens de pauze, “it’s a work in progress”. Het voordeel van een kleine zaal is dat interactie met het publiek volop aanwezig is. Tijdens de pauze houden de bandleden zich grotendeels tussen het publiek op. Na het afsluiten van de tweede set werd de band uiteraard teruggeroepen voor een toegift. Maar tegen elf uur was het toch echt afgelopen.

          

De Oude School is een niet al te grote, maar hoge ruimte, waar het geluid van de band wonderwel goed klinkt. De verzorging door het personeel van de zaal is goed en vriendelijk, iets dat nog werd onderstreept toen halverwege de tweede set gratis hapjes werden uitgedeeld.

Jeffrey Halford & the Healers is een prima band, die met eigen werk een uitstekende show weten te geven. Ik had ze meer publiek gegund. Ik hoop in ieder geval dat ze vaker naar Nederland worden gehaald. Dit is een band die grotere bekendheid verdient.

Reacties

Han de Tekort op 13-05-2016 23:19

Mooi verslag

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl