barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Al Lerman - Slow Burn

Al Lerman is een Canadese zanger/gitarist/harmonicaspeler met een muziekcarrière van ruim veertig jaar. Als tiener mocht hij al meespelen met mensen als Muddy Waters en Willie Dixon. Hij werd een goede vriend van Carey Bell, die hem de fijne kneepjes van het mondharmonicaspel bijbracht. Hij is zowel voorman van de formatie Fathead als soloartiest. In deze hoedanigheid brengt hij nu het album “Slow Burn” uit met elf eigen nummers en een cover.

Meteen valt op dat Lerman, naast een goede muzikant, een uitstekende songwriter is. Ieder stuk is een klein verhaaltje gevangen in een paar minuten muziek. Voorbeelden hiervan zijn “Bad Luck Blues” over een overval die mislukt, het droevige “Younger Than Me” over iemand die overleden is, en “Better Off Taking Chances” waarin hij vertelt dat je beter kansen moet proberen te grijpen dan helemaal niet te doen. En dit alles wordt verpakt in fijne blues. Wat wil een mens nog meer?

Alleen al vanwege de teksten is dit album het waard om de worden beluisterd. Aanrader.

Website: www.allermanmusic.com

Reacties

Al Lerman op 20-06-2016 22:49
Thanks for such a wonderful review of my album Eric! It's a nice touch that you contacted with your note as well. Much appreciated!!
Best regards,
Al Lerman
Sarah French op 20-06-2016 22:51
Good afternoon Eric
Thank you so much for the kind words for Al Lerman. He'll be most pleased to read this. I'll share on our sites shortly.
I hope you are well and to hear from you soon!
Sarah
Han de Tekort op 21-06-2016 20:08

Prachtig

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl