barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Diana Rein – Long Road

Diana Rein is geboren in Roemenië en als driejarige met haar familie naar Chicago verhuisd. In 2007 verscheen haar eerste album, “The Back Room” en nu ligt de opvolger “Long Road” in de winkels. Van haar fans heeft zij de bijnaam de ‘Six String Siren’ gekregen. De reden daarvoor is meteen duidelijk als je de opener van dit album hoort. Naast een muzikale carrière is Diana ook actrice met rollen in bv “Home Alone” en twee jaar geleden kwam een eigen film uit, “Gypsy Gift”.

De twaalf nummers op “Long Road” zijn door haar zelf geschreven en geproduceerd. Ook zijn alle zangpartijen van haarzelf en speelt zij de gitaar- en baspartijen.  Zoals ik al schreef is meteen duidelijk waarom zij ‘The Six String Siren’ wordt genoemd. Opener “Long Road” begint met een a-capella intro, waarmee de zuiverheid van haar stem wordt getoond. Naast een goede zangeres is zij ook nog een grandioze gitariste, die van smaakvol lieflijk tot rauw, aan SRV/Hendrix herinnerende, licks in haar vingers heeft. Daarnaast heeft ze ook het een en ander te vertellen als je naar haar teksten luistert. Flink gas geven kan ze prima, maar ook in een duistere ballade als “Don’t Walk Away” blijft zij overeind. Dit nummer behoort, naast het rauwe “Come Back Home” en de instrumental “Peace” tot mijn favoriete nummers van het album.

Diana Rein is voor mij een absolute ontdekking.  “Long Road” is een prima album vol met uitstekend origineel materiaal. Aanrader.

Website: www.dianarein.com


Reacties

Doug Deutsch op 09-06-2016 06:21
Big thanks Eric!
Best,

Doug D.

Diana Rein op 09-06-2016 06:22

@BarnOwlBlues thank you!!

(via Twitter)

Han de Tekort op 10-06-2016 07:20

Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl