barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Little Charlie and Organ Grinder Swing – Stronky Tonk

Bij de combinatie orgel/gitaar denk je al snel aan Jimmy Smith en Wes Montgomery, waarmee in 1966 met hun “Dynamic Duo” de blauwdruk ontstond. Little Charlie and Organ Grinder Swing past precies in dit formaat. Little Charlie Baty maakt met zijn Nightcats al decennia lang pure Chicagoblues. Samen met organist Lorenzo Farrell en drummer J. Hansen heeft hij het album “Skronky Tonk” uitgebracht met dertien nummers die meer de jazzkant op gaan.

Drie nummers zijn door Charlie geschreven; de rest zijn covers. Bij het eerste nummer “Stronky Tonk”, een van de eigen nummers, is meteen duidelijk wat we verder kunnen verwachten. Namelijk jazz, swing, latin. En dat houden we tot aan het einde toe. Django Reinhardt komt even om de hoek kijken in “Django” en diens eigen “Nuages”. Een andere jazzgitarist die wordt geëerd is de al genoemde Charlie Christian met “Swing To Bop”. Met dit trio bewijst Little Charlie niet alleen de blues, maar zeker ook de jazz in zijn vingers te hebben.

Reacties

Frank Roszak op 30-06-2016 22:53

Thank u very much EricRegards Frank Roszak KBA Recipient 2014 PUBLICIST

Han de Tekort op 01-07-2016 07:09

Lekker swingend

Charlie Baty op 05-07-2016 06:32

Thanks for the great review Eric - I'm glad that you enjoyed the record. I translated it with some on-line program and was able to understand most of it. Thanks again, Charlie

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl