barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Reverend Freakchild – Illogical Optimism

Alleen de titel van de vorige cd “Hillbilly Zen-Punk Blues” toont al dat Reverend Freakchild zich niet vastpint op een bepaalde muziekstijl. Op het nieuwe album “Illogical Optimism”, dat uit drie cd’s bestaat, wordt die lijn nog eens meedogenloos doorgetrokken. Reverend Freakchild bestaat uit Reverend Freakchild a.k.a. Sal Paradise en nog een paar namen (zang, gitaar), Chris Parker (drums), Hugh Pool (lapsteel) en Mulebone Singers, die voor de achtergrondzang zorgen.

Ieder van de drie cd’s heeft een andere naam en is een geheel eigen project. De eerste heet “Odds, End And Other Amazingness” en is gevuld met vijftien blues-, country-, gospel- en rocknummers, waarvan enkele eigen werk zijn en de rest covers. De luisteraar wordt meteen op het verkeerde been gezet met John Lennons “Imagine”, gespeeld in de stijl van Lou Reeds “Walk On The Wild Side”. Ook “All Along The Watchtower” en prachtige versie van “See That My Grave Is Kept Clean” worden op een bijzondere wijze uitgevoerd. Op de tweede cd wordt één nummer, “Everything Is Now”, op veertien verschillende manieren uitgevoerd. We horen onder meer een dj-remix, reggae, punk, een Duitse en een Franse versie. Heel bijzonder. De derde cd, “Kairos” door Ramblin’ Jennings, heeft acht akoestische countrybluesnummers. Voor mij is dit de beste van de drie.

Met “Illogical Optimism” heeft Sal Paradise in zijn alter ego Reverend Freakchild ons weer weten te verrassen. Het zijn drie cd’s met een grote variatie, waar steeds iets spannends mee is te beleven.

Website: www.www-reverendfreakchild.org


Reacties

Frans Roszak op 29-06-2016 07:19

Thanks Eric  much appreciatedRegards Frank Roszak KBA Recipient 2014 PUBLICIST

Reverend Freakchild op 29-06-2016 07:20
dank je
Be Well
Peace
-Fordham 
Aka Reverend Freakchild, 
Citizen of the Universe & International Recording Artist.
DJ @ KGNU, The Blues Legacy.
Board Member Colorado Blues Society.
Han de Tekort op 30-06-2016 06:25

Bijzonder

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl