barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Band of Friends : Westerpop, Delft - 16 juli 2016

Een van de bands, die tijdens de 26e editie van Westerpop in Delft optrad was Band of Friends. Deze Iers/Schots/Nederlandse combinatie is enkele jaren geleden opgericht om de muziek van Rory Gallagher in ere te houden. Drummer Ted McKenna en bassist Gerry McAvoy hebben jarenlang in diens band gespeeld en zij hebben in Marcel Scherpenzeel de ideale zanger/gitarist gevonden.

Voorafgaand aan het optreden ontmoetten we Gerry en Marcel backstage en onder het genot van een drankje vertelden zij over hun nieuwe cd. Het masteren is klaar en de opnamen liggen bij Gerry voor goedkeuring. De bedoeling is dat deze in september wordt uitgebracht.

         

Na aanvankelijk wat problemen met de bas van Gerry ging het trio los met de bluesrock die we van hen gewend zijn. En alles in de geest van Rory Gallagher: rauw, hard en opwindend. Natuurlijk passeren nummers als “Moonchild” en “Shadowplay” de revue. Duidelijk is het speelplezier dat de heren hebben. Met elkaar en met het publiek, want die interactie is absoluut aanwezig. Ted vertelde mij later dat het hem was opgevallen hoeveel jonge mensen er op de muziek van deze “oude mannen” stonden te dansen. Helaas was de tijd beperkt en de set met 55 minuten veel te kort. Maar de band had het publiek in zijn greep en daar gaat het om.

Reacties

Han de Tekort op 19-07-2016 06:32

Die staan altijd garant voor een goede show.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl