barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eric Clapton – I Still Do

Met zijn nieuwste cd “I Still Do” toont Eric Clapton dat hij er nog steeds is. Net als generatiegenoten Paul McCartney, Rod Stewart, Bob Dylan en de Rolling Stones doet ook hij nog steeds van zich spreken. Na zich weer eens een aantal jaar wat meer in de poprichting de hebben bewogen heeft hij zowaar de weg naar de blues terug gevonden. De productie is in handen van Glyn Johns en als begeleiders horen we mensen als Henry Spinetti, Andy Fairweather Low, Paul Carrack en ene Angelo Mysterioso. Dit was ooit de schuilnaam van George Harrison, maar Clapton weigert te vertellen wie dit is. Volgens hem is het in ieder geval geen oude opname van zijn in 2001 overleden vriend.

In zijn geheel is het album een verademing vergeleken met zijn vorige twee studio-cd’s ”Clapton” en “Old Sock”. Het is weer wat rauwer; het softe is er vanaf. Opvallend is het veelvuldig gebruik van de accordeon, iets wat meer verdieping aanbrengt in het gebruikelijke gitaarwerk van de Chicagoblues. Er staan twee zelfgeschreven nummers op, de slowblues “Spiral” en het lichte en swingende “Catch The Blues”. De andere tien nummers zijn covers van o.m. Leroy Carr, Bob Dylan, Skip James, (uiteraard) Robert Johnson en ook twee van Claptons grote held J.J. Cale. Het geluid is aangenaam, het klinkt gewoon lekker. Bijzonder fraai vind ik zelf Dylans “I Dreamed I Saw St. Augustine” en “Somebody’s Knockin’” van J.J. Cale.

Al met al zijn de scherpe kantjes er bij Eric Clapton wel af. Verwacht geen vuurwerk of gitaristische hoogstandjes. Dat heeft hij ook niet meer nodig. Een prima album met lekkere bluesgetinte nummers.

Website: www.ericclapton.com

Reacties

Han de Tekort op 15-07-2016 15:10

Klinkt weer prima.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl