barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Keb’ Mo’ – That Hot Pink Blues Album

Kevin Moore, zoals hij eigenlijk door zijn ouders is genoemd, draait al heel wat jaren mee in de blueswereld. De 64-jarige zanger/gitarist behoorde ooit tot een van de begeleiders van Papa John Creach voordat in 1980 zijn eerste soloalbum “Rainmaker” onder de naam Kevin Moore verscheen. Mo’ is door de jaren heen zijn stijl trouw gebleven. Tamelijk relaxte blues met wat invloeden van soul en funk en de geest van Robert Johnson die steeds rondwaart.

Onlangs is het dubbelalbum “That Hot Pink Blues Album” verschenen met zestien nummers, die tijdens een Amerikaanse tournee in 2015 live zijn opgenomen. Begeleid wordt hij door toetsenman Michael B. Hicks, drummer Casey Wasner, die ook de productie deed, en bassist Stan Sargeant. De titel van het album is maar gedeeltelijk van toepassing. ‘Pink’ klopt wel, kijk maar naar de hoes. Met het begrip ‘hot’ heb ik toch wat meer moeite. Zestien nummers klinken aangenaam, prettig, swingen, maar om ze nu ‘hot’ te noemen…

We horen een aangename bloemlezing uit de carrière van Keb’ Mo’, beginnend met “Tell Everybody I Know”, een nummer van het eerste album dat hij als Keb’ Mo’ uitbracht, tot een met een aantal nummers van zijn laatste studioalbum “Blues Americana”. Ik heb het woord ‘aangenaam’ al enkele keren gebruikt en zo klinken de cd’s ook. Professioneel, prettig en relaxed, maar nergens echt opwindend. Het had wat mij betreft wat spannender mogen klinken.

Website: www.kebmo.com

Reacties

Han de Tekort op 31-07-2016 17:22

Duidelijke mening

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl