barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Spencer MacKenzie – Infected With The Blues

Pas zestien jaar en nu al een sensatie in bluesland. De Canadese gitarist Spencer MacKenzie heeft drie jaar geleden de Niagara Music Rising Award gewonnen, dit jaar treedt hij op tijden de International Blues Challenge en door een beurs van de Blues Foundation gaat hij naar het Fernando Jones Blues Camp in Chicago. Onlangs is zijn debuut-cd “Infected With The Blues” verschenen met daarop drie eigen nummers en vijf covers.

Met de opener/titelnummer, het zelfgeschreven “Infected With The Blues” vertelt hij waarom hij de blues speelt. Meteen wordt duidelijk dat hij een uitstekende gitarist is. Zijn stem klinkt uiteraard nog heel jong en hij probeert dit niet te verbloemen door geforceerd rauw te gaan klinken. In een countryblues als “Devil Under Her Skin” is dat jammer genoeg een gebrek; met een rauwe stem had dit nummer beter uit de verf gekomen. Een nummer als “Kissing In The Dark”, de oude Memphis Minnie klassieker komt op mij wat te glad over. Maar over de hele linie doet dit jonge talent het prima op dit album. Mijn favoriete nummers zijn “Sinner’s Prayer”, bekend van o.m. Lowell Fulson, en het zelfgeschreven “Goodbye Lucille”, een eerbetoon aan B.B. King.

Als je de cd beluistert zonder te weten dat Spencer nog zo jong is zou je het een aardige cd kunnen noemen. Niet heel bijzonder. Maar door het feit dat een 16-jarige dit niveau al heeft bereikt en er duidelijk nog groei in zit kom ik tot de conclusie dat dit al vrij goed is. Van deze jongeman zullen we nog veel horen.

Website: www.spencermackenzie.ca

Reacties

Sarah French op 10-07-2016 21:37
Hi Eric
This is so cool, thank you so much! 
Spencer is a fine young man - I am so glad you enjoyed the CD.
Have a great weekend! 
Sarah
Han de Tekort op 10-07-2016 21:49

Daar gaan we nog veel van horen

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl