barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Black Circles – Undone

The Black Circles is een bluesrockduo afkomstig uit Warrington, dat precies tussen Liverpool en Manchester ligt. Zanger/gitarist Sam Bratley en bassist Martin Saunders worden hier ondersteund door Jesse Davey (Hammond), die ook het album heeft gemixt, en drummer Phil Wilson. “Undone” is het debuutalbum van deze band.

De tien nummers op de cd zijn door de band zelf geschreven. De invloeden variëren van Stevie Ray Vaughan tot The Hoax. Dat laatste is niet vreemd, omdat Jesse Davey uit deze band komt en zijn stempel op deze cd heeft gedrukt. Muzikaal zit het allemaal best goed in elkaar. Het is de bekende mix van stevige bluesrock, een akoestisch nummer en een ballade. De ritmesectie houdt de boel strak, Bratley is een goede gitarist en de Hammond van Davey is een bindende factor, waarmee de aantrekkelijkheid van de nummers wordt verhoogd. De stem van Bratley past prima in dit genre. Jammer alleen dat hij zich een enkele keer forceert en dat zijn stem soms door het gitaargeweld wordt overstemd.

Met “Undone” worden zeker geen nieuwe wegen verkend of grenzen verlegd, maar binnen de bluesrock kan deze band behoorlijk goed meekomen.

Website: www.theblaclcirclesuk.com

Reacties

J op 04-07-2016 21:51

Thanks Mr. C.! J

Han de Tekort op 05-07-2016 06:41

Lekker ruig

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl