barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Walter Trout - Alive In Amsterdam

Walter Trout is iemand die geen introductie meer behoeft. Eerst als gitarist van John Mayall’s Bluesbreaker is hij al ruim 25 jaar als soloartiest bezig. Het jubileum werd wreed verstoord door een zware ziekte, maar na hiervan te zijn hersteld heeft hij vol vuur de draad weer opgepakt. Naast een uitstekende gitarist is hij tevens een goede songschrijver die zijn gedachten en ideeën uitstekend weet te verwoorden.

Na het herstel van zijn ziekte is hij vorig jaar de wereld rondgereisd met zijn ‘I’m back’-tour. Tijdens het optreden op 28 november jl. in ons hoofdstedelijk Theater Carré liep de opnameapparatuur mee. Van deze registratie is nu het dubbelalbum “Alive In Amsterdam” verschenen. Trout wordt begeleid door Sammy Avila (Hammond), Michael Leasure (drums) en Johnny Griparic (bas). Op een van de nummers doet ook zijn zoon Jon mee. Wat we horen is een Walter Trout in topvorm. Het is duidelijk dat hij het die avond prima naar zijn zin heeft. Hij brengt enkele covers, er is een eerbetoon aan B.B. King in “Say Goodbye To The Blues” en verder voornamelijk eigen werk, waarvan een flink deel van zijn laatste studioalbum “Battle Scars”.

Wie het nog niet wist, Walter Trout is helemaal terug. Voor degenen die bij het concert aanwezig waren is dit een mooie herinnering. Voor alle andere Trout-fans, waaronder ikzelf, is dit album een ‘must have’.

Website: www.waltertrout.com

Reacties

Han de Tekort op 17-07-2016 08:23

Een absolute topper

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl