barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
David ‘Honeyboy’ Edwards – I’m Gonna Tell You Somethin’ That I Know

Bijna tot aan het einde van zijn toe is David ‘Honeyboy’ Edwards blijven optreden. Hij was de laatste Delta bluesman toen hij in 2011 op 96-jarige leeftijd thuis overleed. Hij begon toen hij veertien jaar oud was en kon terugkijken op een carrière die tachtig jaar heeft geduurd. Hij heeft gereisd en gespeeld met Robert Johnson, Walter Horton, Muddy Waters en talloze anderen, zijn eerste opnamen maakte hij in 1942 en zijn laatste, zo blijkt hier, zijn in 2010 gemaakt in de G Spot in Los Angeles.

Ondersteund door Jeff Dale & the South Woodlawners is de 95-jarige op “I’m Gonna Tell You Somethin’ That I Know” te horen en te zien op zowel dvd als cd. Op de eerste drie nummers wordt hij begeleid door zijn manager Michael Frank op harmonica. Ieder die Honeyboy in de laatste decennia heeft zien optreden weet welke nummers ten gehore worden gebracht. Het zijn enkele eigen nummers (de rechten van “Sweet Home Chicago” eigent hij zichzelf toe) en nummers van Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Robert Lockwood Jr. Als extraatje sluit de dvd af met een monoloog door Honeyboy, waarin hij vertelt over zijn leven, de mensen die hij heeft ontmoet en geeft hij andere muzikanten tips. Dat zijn stem niet meer de jeugdige kracht heeft en niet alles foutloos en vloeiend gaat zijn hem – als 95-jarige – vergeven. Opvallend is wel dat hij er nog steeds in bleek te hebben. Jammer is dat de mix niet optimaal is. De toch al wat zwakke stem van Honeyboy wordt regelmatig overstemd door de gitaar en het harmonicaspel, dat hierdoor bij vlagen irriteert.

Als document kan deze uitgave voor de fans zeker waardevol zijn. Een betere afwerking voor wat betreft de geluidskwaliteit had het veel mooier kunnen maken.

Reacties

Han de Tekort op 30-08-2016 20:52

Ja, soms moet je het niet meer willen uitbrengen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl