barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
JL Fulks - On Down The Road (EP)

Hij is pas 26 jaar oud, maar timmert in Bluesland al enkele Jaren flink aan de weg. JL Fulks is geboren in Greenville, South Carolina. Na in diverse bands te hebben gespeeld viel hij op bij Brandon Santini, die hem naar Memphis haalde. Na drie Jaren van veel optreden en intensief toeren besloot hij terug te keren naar zijn geboorteplaats en het solo te gaan proberen. Inmiddels is Fulks verhuisd naar het zuidelijk deel van Florida en is zijn eerste EP onder de naam ”On Down The Road” verschenen.

Op de vijf door Fulks zelf geschreven nummers wordt hij begeleid door Ken Burgner (bas) en Ian Jones (drums). Matt Schofield is op het titelnummer te horen. Fulks is een uitstekende gitarist en goede zanger en zijn nummers kunnen wat stijl betreft worden ondergebracht in ouderwets goede en rockende blues. De nadruk ligt hierbij op blues. Een tikkeltje aan de rauwe kant en gewoon lekker. Verrassend klinkt het slotnummer “Phrygian Dance”, dat door de gebruikte frygische toonladder een wat oosters hypnotiserende uitstraling krijgt. Mijn favoriete nummer is de slowblues “I Believe In Love”.

Als gitarist voor Brandon Santini kende ik Fulks al en met deze EP bewijst hij dat hij solo ook zijn mannetje staat. Ik ben benieuwd naar de eerste volledige cd.

Website  www.jlfulks.com

Reacties

Han de Tekort op 29-08-2016 20:23

Klinkt goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl