barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kat Riggins – Blues Revival

Toen ik de cd de eerste keer beluisterde – ik zat toen in de auto – had ik in het begin iets van “Mja, klinkt lekker”. Maar hoe meer reis en cd vorderde hoe meer ik werd aangestoken door de muziek. En eigenlijk had ik geen zin om die dag uit te stappen en aan het werk te gaan. Een flinke dosis zelfdiscipline was nodig om mijzelf te overwinnen.

Kat Riggins is woonachtig in Miami, maar dat had wat muziek betreft net zo goed in Memphis kunnen zijn. Haar muziek is diepe soulblues, die met volle overtuiging wordt gebracht. Op “Blues Revival” wordt zij begeleid door gitarist, toetsenist Darrell Raines, bassist George Caldwell en drummer Doc Allison. Acht van de tien nummers zijn door Kat geschreven.  Ik noemde al Memphis, maar met het voorbehoud dat het voor de Memphis-sound zo typerende blazersgeluid hier praktisch ontbreekt. Alleen op het eerste nummer “Now I See (Ooh Wee)” is een saxofoon te horen. In dit soulblues nummer laat Kat horen waar zij vocaal toe in staat is; en dat is niet gering. Verder wordt het nummer behoorlijk gedomineerd door de gitaar van Raines. Op het album vinden verder een goede mix van swingende uptempo songs tot gevoelige ballads. Een van de twee covers is het van Sam Cooke en Otis Redding bekende “A Change Is Gonna Come”, een nummer dat alleen gecovered zou mogen worden als dit met respectvolle zorgvuldigheid wordt gedaan. En Kat is daar prima in geslaagd. Naast Kats eigen “Good Girl Blues” is dit mijn favoriete nummer op de cd.

O ja, ’s avonds op de terugweg naar huis had ik het geluk in een file terecht te komen. Zo kon ik de cd in zijn geheel beluisteren. 

Website: www.katriggins.com

Reacties

Han de Tekort op 23-08-2016 22:27

Very nice

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl