barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Lew Jetton & 61 South – Rain

Southern Fried Chicago Blues noemen Lew Jetton & 61 South het zelf. En na het beluisteren van hun recente album “Rain” kun je daar alleen maar mee instemmen. Het is de derde cd van de band en daar hebben de fans wel even zo’n twintig jaar op moeten wachten. De band schijnt wel gewoon te zijn doorgegaan, maar van cd’s opnemen is het er kennelijk niet van gekomen.

Van de tien nummers zijn er acht van de hand van Lew Jetton. De twee covers zijn van John Hyatt en Allen Toussaint. Lew Jetton & 61 South wordt ter zijde gestaan door een aantal muzikale vrienden. Het resultaat is een zeer aangenaam album geworden. De muziek is lekkere blues, de nummers liggen goed in het gehoor en worden prima uitgevoerd. Jetton heeft een goede stem met een vet zuidelijk accent. Het aanbod is gevarieerd. We horen uptempo en slowblues, gospel en af en toe een snufje C&W. Luister voor het laatste maar naar de gitaarsolo van Alonzo Pennington in “Glory Train”. Mijn persoonlijke favorieten zijn het rockend, haast dystopische “Mississippi Rain”, en het swingende “Sandy Lee”.

Een zeer geslaagd album die mij al enkele speelbeurten veel plezier heeft gebracht. Laten we hopen dat we niet nog twintig jaar moeten wachten op de opvolger.

Website: www.61south.com

Reacties

Lew Jetton op 27-08-2016 08:01

Thank you so much for your nice review of my latest album! Very much appreciation!Thanks!

Han de Tekort op 27-08-2016 08:06

Grote klasse

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl