barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mick Kolassa - Taylor Made Blues

Hij heeft de smaak te pakken, deze Mick Kolassa. Na ruim vijftig jaar lang de blues te hebben gespeeld bracht hij twee jaar geleden pas zijn eerste album uit. Inmiddels is zijn derde cd “Taylor Made Blues” uitgekomen. De titel is een verwijzing naar Taylor, Mississippi, de woonplaats van Kolassa. Net als op zijn beide eerste cd’s wordt hij ondersteund door het neusje van de zalm van de uit Memphis afkomstige muzikanten. Dat zijn onder meer Jeff Jensen, die de cd ook geproduceerd heeft, en Bill Ruffino van de Jeff Jensen Band, Eric Hughes, Victor Wainwright en Reba Russell.

Negen van de twaalf nummers zijn geschreven door Kolassa. De vier covers zijn goed gekozen en worden uitstekend uitgevoerd, maar de grote kracht van Kolassa ligt bij zijn eigen nummers. Hij is als geen ander in staat om zijn ideeën en gedachten in woorden te vatten en over te brengen op de luisteraar. De ene keer met humor en dan weer droevig. Een speciale vermelding verdienen nummers als “Taylor Made Blues”, een beschrijving van het rustige leven in zijn woonplaats, “With Friends Like Mine”, waarin hij vertelt blij te zijn met zijn vrienden, en “In The Day” gaat over mensen die terugverlangen naar vroeger, terwijl toen ook alles niet zo goed was.

Na de cd een aantal keer te hebben beluisterd kom ik tot de conclusie dat dit weer een prima werk is van Mick Kolassa. Een absolute aanrader.

De opbrengt van het album gaat volledig naar de Blues Foundation en wordt verdeeld over twee projecten, namelijk het HART Fund en Generation Blues.

Website: www.mimsmick.com


Reacties

Mick Kolassa op 17-08-2016 20:54
Thank you so much!

Mick Kolassa

Endless Blues

Frank Roszak op 17-08-2016 20:55

Many Thanks Eric  always welcomed and appreciatedRegards Frank Roszak

Han de Tekort op 18-08-2016 23:24

Kende deze niet. Heb hem op YouTube opgezocht. Geweldig!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl