barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mike Sponza with Ian Siegal – Ergo Sum

“Dus ik ben” is de letterlijke vertaling van de albumtitel “Ergo Sum”, afgeleid van de filosofische stelling van René Descartes cogito ergo sum (ik denk, dus ik ben). Het geeft al een indicatie waar de Italiaanse bluesgitarist Mike Sponza ons heen wil leiden. Naast blues zijn Latijnse gedichten een passie voor hem. Hij vond raakvlakken in de gedichten van mensen als Catullus, Horatius, Martialis en Juvenalis en bluesteksten. De onderwerpen (liefde, politiek, familie) zijn in al die eeuwen hetzelfde gebleven.

 

Op “Ergo Sum” staan acht eigen nummers, waarvan er zeven zijn geschreven in samenwerking met Ian Siegal en een met Dana Gillespie. Laatstgenoemde zingt mee op het door haar meegeschreven “The Thin Line”; Siegal is op alle nummers aanwezig. Muzikaal gezien zit het geheel prima in elkaar. Mooi gezongen en goed gespeelde blues. Dat is sowieso al mooi meegenomen. Het bijzondere aan dit album zijn de teksten, die zijn geïnspireerd op eeuwen oude gedichten. Het zorgt ervoor dat de muziek van Sponza een aantal lagen aan verdieping krijgt. Heel mooi vind ik “Modus In Rebus”, waar Sponza en Siegal elkaar afwisselen, het soulvol gezongen “Prisoner Of Jealousy” en “See How The Man”, waarin politici aan de kaak worden gesteld. Ook een bewijs dat er in al die eeuwen niets is veranderd.

Kortom, uitstekend gezongen en gemusiceerd, en mede door het gebruik van eeuwenoude teksten steekt dit album met kop en schouders boven andere uit.

Website: www.mikesponza.com


Reacties

Frank Roszak op 05-08-2016 08:01

Thank u very much Eric  a interesting recording by Mike Sponza  UniqueRegards Frank Roszak

Han de Tekort op 07-08-2016 08:55

Grandioos

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl