barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mátyás Pribojszki Band – My Stories

De Hongaar Mátyás Pribojszki  behoeft in bluesland geen introductie. Deze sympathieke mondharmonicaman reist al vele jaren de wereld rond en maakt overal vrienden en fans. Dat blijkt ook wel uit de gasten die op zijn recente cd “My Stories”meespelen. Kid Andersen, die ook de mix en het masteren heeft verzorgd, Bob Margolin en Charlie Musselwhite zijn maar enkele namen.

Elf van de nummers zijn door Mátyás zelf geschreven, één is een cover van James ‘Wee Willie’ Wayne. Begeleid wordt hij door gitarist Ferenz Szász, drummer Daniel Molnar en László Csizmadia. Geboden wordt een goede mix aan bluesnummers, afwisselend vlot en ingetogen, waarbij vanzelfsprekend de mondharmonica het dominante geluid vormt. Mátyás weet een fraai vol geluid uit zijn instrument te toveren. De band speelt strak en zorgt voor een goede ondergrond voor de solisten om hun kunsten te vertonen. Mijn persoonlijk favorieten nummers zijn de ballade “Soul Stealin’ Mama”, de enige cover “Traveling Mood” door het dubbele harmonicawerk tussen gastspeler Bill Barrett en Mátyás en de elf minuten durende slowblues “Blues For My Daddy”.

Een uitstekend album vol met prima nummers. Mátyás Pribojszki  bewijst eens te meer een van de beste mondharmonicaspelers van deze tijd te zijn.

Website: www.matyaspribojszki.com

Reacties

Han de Tekort op 04-08-2016 06:34

Altijd goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl