barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Richard Shindell - Careless

Sommigen zouden hem in het laatje singer-songwriter stoppen, wat begrijpelijk is. Ik noem Richard Shindell eerder een verhalenverteller, die dan toevallig zijn schrijverijen op een leuke manier op muziek weet te zetten. De geboren New Yorker speelt gitaar vanaf zij achtste en hij heeft zich laten beïnvloeden door componisten uiteenlopend van Dylan, Joni Mitchell, Carole King tot Rogers en Hammerstein. Zijn eerste album “Sparrow’s Point” verscheen in 1992 en met “Careless” is onlangs zijn tiende verschenen. Shindell woont momenteel afwisselend in de staat New York en Buenos Aires, Argentinië.

Op “Careless” staan elf nummers, waarvan er tien door Shindell zelf zijn geschreven. De enige cover is “The Dome”, van Jeff Wilkinson. Shindell heeft als verhalenverteller het talent om over zowel aardse als spirituele zaken te schrijven. En zijn teksten zijn vaak in beeldspraak; er zit een diepere laag onder. Als voorbeelden geef ik “The Deer On The Parkway”, waarbij verleiding kan leiden tot beloning of de dood, en “Before You Go” dat gaat over het afscheid nemen van een geliefde. Maar is dit het einde van een relatie of een afscheid bij overlijden? De meeste indruk maak het nummer “Atlas Choking” op mij, dat een verwijzing is naar het dystopische boek ‘Atlas Shrugged’ van Ayn Rand, en een kijkje is van ‘bovenaf’ op deze wereld.

Alleen al vanwege zijn teksten is Richard Shindell het meer dan waard beluisterd te worden. En dat het muzikaal ook allemaal prima klinkt is dan nog een bonus.

Richard Shindell toert deze weken door Europa en hij doet ook Nederland aan. Kijk voor de data op zijn website: www.richardshindell.com

Reacties

Han de Tekort op 31-08-2016 19:07

Prachtig

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl