barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sunday Wilde – Blueberries & Grits

In de vele jaren, die de Canadese Sunday Wilde al aan de muzikale weg timmert grossiert zij in prijzen en nominaties. Zij komt uit een klein plaatsje in Ontario en heeft het vak geleerd door op te treden waar zij maar de gelegenheid kreeg. Haar eerste cd kwam uit in 2007 en onlangs verscheen haar zesde, getiteld “Blueberries & Grits”.

Op het album staan tien nummers, waarvan vier van de hand van Sunday Wilde. Zij wordt hierop begeleid door uitstekende muzikanten als onder meer haar levenspartner bassist Reno Jack, Billy Earhart (Amazing Rhythm Aces), Watermelon Slim, Sturgis Nikides. De productie was in handen van Gary Vincent en het geheel is opgenomen in Memphis, Tennessee. Bijzonder aan het album is dat er alleen akoestische instrumenten zijn gebruikt met als opvallendste een uit 1857 daterend harmonium.

Geboden wordt een mix van blues, country, folk en jazz. Er valt veel te genieten. Mede door het gebruik van akoestische instrumenten klinkt het puur en eerlijk. Het zijn stuk voor stuk uitstekende nummers, waar voor mij persoonlijk het door Willie Dixon geschreven “John The Conquer Root” en het met Reno Jack gezongen “One Of These Days” er met kop en schouders bovenuit steken.

Website: www.hwy11records.com

Reacties

Han de Tekort op 21-08-2016 22:14

Top. Klinkt goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl