barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ali Maas & Micky Moody – Black And Chrome

Twee jaar geleden besloten rock-/blueszangeres Ali Maas en gitarist Micky Moody samen wat nummers te gaan schrijven. Deze samenwerking heeft nu geresulteerd in het album “Black And Chrome”, waar elf van deze zelfgeschreven op zijn verschenen. Ali Maas is een uitstekende zangeres met een geschiedenis in rock en de stevige blues. Micky Moody is sinds de jaren zestig aan de slag in bands als Juicy Lucy, de Moody Marsden Band en Whitesnake, om er slechts een paar te noemen. Beiden afkomstig uit de stevige bluesrock.

Voor wie denkt dat “Black And Chrome” alleen stevige bluesrock bevat kan voor een verrassing komen te staan. Niet schrikken, stevig blijft het. De nummers zijn meer blues met uitstapjes naar op blues geënte stijlen, waardoor het bereik breder en gevarieerder is. Naast degelijke rockende blues horen we een akoestische ballad, wat countrystijl en pure blues. Mijn favoriete nummers behoren in de laatstgenoemde categorie, namelijk “Same Blues, Different Day” en “Hell Bent”, waarbij de gitaar aan het geluid van Albert King doet denken.

Kortom, een goede en gevarieerde cd. Liefhebbers van bluesrock en het wat stevigere blueswerk komen hier volledig mee aan hun trekken.

Websites: http://www.thebarcodes.co.uk/Pages-Barcodes/AliMaasBand.html en http://www.mickymoody.com/

Reacties

Han de Tekort op 15-09-2016 06:08

Klinkt goed. Ben al heel lang fan van Moody.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl