barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bill Johnson – Cold Outside

De naam Bill Johnson zal wellicht niet iedereen iets zeggen, maar hopelijk verandert dat met de uitgave van deze cd. De goede man is al zo’n dertig jaar bezig in de muziek en is in zijn thuisland Canada geen onbekende. Hij is in 2006 verkozen tot Guitarist of the Year tijdens de Maple Blues Awards. Wat cd’s betreft is Johnson niet erg productief. Zijn voorlaatste dateert al uit 2010 en met “Cold Outside” is net zijn vierde album uitgekomen.

De elf nummers zijn door Johnson zelf geschreven, die ook zingt en gitaar speelt. Hij wordt begeleid door Rick Erickson (bas), Darcy Philips (toetsen), Ross Hall en Joby Baker, die het drumwerk verdelen, en David Vest (piano). De muziek doet prettig aan. We horen wat Chicagoblues, wat Westcoastblues, wat country. Een beetje van alles wat. Het wordt met hart en ziel gezongen en komt daardoor overtuigend over. En dat geldt vooral in de treurige “Cold Outside” (ellendiger dan dit kun je haast niet geraken) en “My Natural Ability”, wat toevallig ook mijn beide favoriete nummers zijn.

Voor mij is “Cold Outside” een eerste kennismaking met Bill Johnson en die is mij zeer goed bevallen. Zoals ik al begon hoop ik dat hij met deze cd ook de aandacht uit Europa op zich gevestigd krijgt.

Website: www.billjohnsonblues.com

Reacties

Sarah French op 01-10-2016 19:24
Hi Eric,
Thank you so much! This is wonderful. Appreciate the kind words, as always.
I hope you have a great weekend!
Han de Tekort op 03-10-2016 06:26

Mooi

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl