barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Michael de Jong Het Patronaat, Haarlem – 22 september 2016

Op donderdag 22 september 2016 trad Michael de Jong, naar eigen zeggen voor het laatst, op in het Patronaat in Haarlem. Het optreden is een onderdeel van zijn tournee ter begeleiding van zijn recente cd “Requiem For The Lonely”. Vanwege zijn gezondheidstoestand en leeftijd heeft Michael besloten dat dit zijn laatste tournee zal zijn. Er zullen nog af en toe wat losse optredens worden gedaan, maar daar zullen we het dan mee moeten doen.

Het concert heeft een andere opzet dan we gewend zijn. Tijdens vroegere optredens werd een mix gebracht van recente en oudere nummers. Voor deze tournee heeft Michael gekozen zijn nieuwe cd in zijn geheel te spelen. Op het podium is hij omringd door vier gitaren, die bij ieder nummer worden gewisseld. Opvallend is de intensiteit en emotie waarmee Michael zingt en speelt. De nummers gaan over eenzaamheid en gebroken relaties. Tussen de nummers door vertelt hij over zijn leven en zijn herinneringen, we horen anekdotes en grappen. Indrukwekkend zijn nummer als “Almost Rained Today” en “Michael's Blues”, waarin hij aantoont toch de enige ware Bluesman van Nederland te zijn. Na een klein anderhalf uur, alle nummers van de cd zijn gezongen, geeft hij het publiek vijf minuten de tijd om iets te drinken te gaan halen aan de bar. Men was te veel in de ban van zijn optreden en vergat dat er ook nog iets gedronken kon worden. Hij speelt vervolgens nog ruim drie kwartier en laat een kleine selectie horen uit de achttien cd's die hij eerder heeft uitgebracht. Bijzondere indruk op mij maakten “Man From Galilee” en de toegift “Park Bench Serenade”.

Michael de Jong is door de in zijn nummers gelegde emotie en intensiteit als een van de weinigen in staat het publiek niet alleen te laten luisteren maar het ook te laten ondergaan. Beter als dit krijg je ze niet.

Reacties

Han de Tekort op 27-09-2016 06:26

Dat klinkt als een geweldig optreden. Ik zal zien of ik ook nog ergens ga kijken.

Michael de Jong op 27-09-2016 19:59

Thank you very much for your kind words Eric...I am happy you enjoyed the Concert !

bluesman john op 28-09-2016 14:04

het prachtig concert eric wij waren er bij

jammer dat willem niet speelde op alle nummers maar een nummer dus op cd

hier ligt bij beste tien in kamer dit was wel wereld concert

jammer dat niet bij in the woods uit 2015 er bij een doodzonde van mij wordt nog boos om

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl