barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Miller Anderson – Bluesheart / Chameleon

Dat zijn naam misschien niet iedereen iets zegt komt voornamelijk omdat hij meestal de begeleidersrol op zich heeft genomen. Toch zou je Miller Anderson kunnen rekenen tot een van de betere Britse blues- en rockmuzikanten. Als begeleider was hij te horen bij Ian Hunter, Keef Hartley, de Spencer Davis Group, Savoy Brown, het Jon Lord Blues Project, om er maar een paar te noemen. Bovendien heeft deze Schot (geb. in Houston, Renfrewshire op 12 april 1945) een aantal prima solo-albums gemaakt.

Nu zijn twee van deze solo-cd’s, namelijk “Bluesheart” (2003) en “Chameleon” (2008) opnieuw uitgebracht als Collectors Premium uitgave als dubbel-digipack met op elke cd twee bonustracks. Beide cd’s waren en zijn op zich prima. Er staat een goede mix op van eigen nummers en covers, er wordt goed gemusiceerd. Niets mis mee. De bonustracks op “Bluesheart” zijn live-opnamen, een met het Jon Lord Blues Project en een waar Anderson solo te horen is. De beide bonustracks op “Chameleon’ zijn demo’s. De vier nummers zijn een prima keuze en niet slechts vullertjes.

Zij die deze cd’s nog niet hebben kunnen dit met een gerust hart aanschaffen en zullen niet teleurgesteld zijn. Wie de cd’s al wel hebben kunnen voor een dilemma komen te staan. Is het waard om dit aan te schaffen voor de vier nummers of niet? 

Website: www.mig-music.de

Reacties

Han de Tekort op 22-09-2016 06:30

Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl