barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Phil Bee's Freedom - Memphis Moon

Onder de Nederlandse bluesfans mag de geschiedenis van Phil Bee's Freedom genoeglijk bekend zijn. Nog even in het kort om het geheugen op te frissen. De band is gevorm uit zes klassemuzikanten en bestaat nu zo'n drie jaar. Het eerste album “Caught Live” was eigenlijk bedoeld als demo-album, maar bleek zo goed te zijn dat het gewoon is uitgebracht. Achtereenvolgens werd de band winnaar van de Dutch Blues Challenge, werd tweede bij de European Blues Challenge en behaalde de halve finale bij de International Blues Challenge in Memphis. Volgens de bij de cd geleverde informatie kreeg Phil zijn inspiratie voor dit nieuwe album tijdens dit bezoek aan de zgn. geboorteplaats van de blues.

Phil Bee's Freedom bestaat naast zanger en naamgever Philippe Bastiaans uit toetsenspeler Pascal Lanslots, de gitaristen John F. Klaver en Berland Rours, drummer Arie Verhaar en bassist Carlo van Belleghem, terwijl Tarah Ouwerkerk, Nicole Verouden en Maartje Keijzer de achtergrondzang verzorgen. Zoals ik hierboven al schreef zijn dit stuk voor stuk klassemuzikanten. Dit geeft nog geen garantie voor een goed eindproduct. Maar in dit geval hoeven we daar niet bang voor te zijn. De band is prima op dreef en levert hier een uur met meer dan uitstekende muziek af. Van de twaalf nummers zijn negen eigen composities en wat stijl betreft horen we inderdaad de invloed van Memphis, namelijk naar soul neigende blues. Het past allemaal goed en van begin tot eind blijft de cd opwindend en interessant. De ritmesectie houdt het spul strak in het gareel, Pascal is weer meesterlijk op de toetsen, de interactie tussen beide gitaristen is spannend en Phils soulvolle stem is van grote klasse.

Kortom, Phil Bee's Freedom is een van de beste Nederlandse bluesbands en met “Memphis Moon” is een uitstekend album gemaakt. Prima.

Website: www.pbfreedom.com

Reacties

Han de Tekort op 21-09-2016 06:42

Prima band. Ik ga de cd kopen. Bedankt voor de tip.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl