barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ruben Hoeke Band - Sonic Revolver

Na vorig jaar een wijziging in de bezetting van de band te hebben doorgevoerd is met “Sonic Revolver” alweer de vierde cd van de Ruben Hoeke Band uitgekomen. Gitarist Hoeke hoeft niet meer te worden voorgesteld; die heeft zijn sporen inmiddels wel verdiend. De rest van de band bestaat uit Rubens broer Erik Hoeke (drums), Paul Brandsen (bas) en Lucas Pruim (zang). Saillant detail is dat Ruben deze zomer tijdens de opnamen van “Sonic Revolver” is gevraagd om de komende jaren deel uit te maken van de band van Beth Hart. Hij gaf de voorkeur aan zijn eigen band en het afmaken van deze cd.

Van de dertien nummers zijn twaalf eigen composities, waarvan Ruben de muziek en Lucas de teksten schreef. De enige cover “That's The Boogie” is ooit door vader Rob met diens Rhythm & Blues Group op de plaat gezet. Op enkele nummers spelen Niels Schutten (Hammond) en Wiek Vermeulen (saxofoon) mee. Wat stijl betreft bevindt het geheel zich in de stevige rock en bluesrock. Strakke drums en bas, gierend gitaarwerk en een zanger met een geweldige strot. Met de ogen dicht luisterend waan ik mijzelf terug in zeventiger jaren, de topjaren van de stevige (blues)rock. Alles uit die tijd zit er in, stevige rockwerk, tussendoor om adem te halen een powerballad en ook horen we garage-/pubrock a la Dr. Feelgood. De presentatie is goed verzorgd als digipack inclusief boekje met teksten.

Vanzelfsprekend zal dit van-dik-hout-werk niet ieders smaak zijn. Maar ook die moeten toegeven dat de hele cd van een prima kwaliteit is. De fans van het stevige bluesrockwerk zouden er sowieso naar moeten luisteren. Mij is de cd in ieder geval goed bevallen.

Website: www.rubenhoeke.com

Reacties

Han de Tekort op 19-09-2016 08:16

Altijd goed. Die ga ik in ieder geval aanschaffen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl