barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
AJ Plug - Chew Chew Chew

In 2014 landden AJ and the Wildgrooves met een klap in de Nederlandse blueswereld. Het album “Let’s Go Or Be Dragged” werd door pers en publiek goed ontvangen. De vele optredens bevestigden dat Nederland een uitstekende zangeres rijker was, die ook nog eens prima het publiek weet te vermaken. Inmiddels zijn we twee jaar verder, is de band (op gitarist en levenspartner Klaas Kuijt na) volledig vervangen en is de naam gewijzigd in AJ Plug. Op 22 oktober wordt de tweede cd “Chew Chew Chew” officieel ten doop gehouden. Naast AJ en Klaas maken Tenny Tahamata (bas), Machiel Verhaar (drums) en Frans van Steijn (sologitaar) deel uit van de band. Harmonicablazer Kim Snelten blaast op enkele nummers een deuntje mee.

Op “Chew Chew Chew” staan twaalf door AJ Plug zelfgeschreven nummers, die zich bewegen in het gebied van southern rock en rockende blues. Het fundament, gevormd door Klaas, Tenny en Machiel is stevig, en geeft AJ en Frans van Steijn de ruimte om te schitteren. AJ laat wederom horen een zangeres van formaat te zijn met een stem die uitstekend in het genre past. Daarnaast is het gitaarwerk van Frans van grote klasse, dat er mede voor zorgt de nummers naar een hoger niveau te tillen. Met de opener “I See The Light” wordt meteen de richting van het album aangeven, een combinatie van blues en southern rock met een mooie tekst. Want behalve muzikaal is er ook op tekstueel gebied veel te genieten. Reden te meer om de cd goed op je te laten inwerken. Mijn persoonlijk favoriete nummers zijn de blues “Trouble” en de bonustrack “Drown In My Own Sorrow”, een deltabluesnummer met fraai harmonicawerk van Snelten.

Met “Chew Chew Chew” is bewezen dat AJ Plug met de eerste cd geen toevalstreffer heeft uitgebracht en dat zij met haar band een team vormt waar danig rekening mee gehouden dient te worden. Hoe goed de eerste cd al was, de nieuwe is nog beter. Er is in de afgelopen jaren een aantoonbare groei geweest en als deze lijn volgehouden kan worden dan is ‘the sky the limit’.

Website: www.ajplug.nl

Reacties

Han de Tekort op 23-10-2016 11:39

Geweldige band. Ik heb ze in Brielle gezien.

De cd ga ik zeker kopen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl