barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bobby Rush – Porcupine Meat

Op 10 november a.s. wordt hij 83, maar denk niet dat Bobby Rush erover peinst om het rustig aan te gaan doen. Hij kan gewoon niet anders, zo vertelde hij mij onlangs, hij leert nog steeds, wil mensen ontmoeten. Hij treedt nog regelmatig op, onlangs nog in de Amsterdamse North Sea Jazz Club, en op gezette tijden komen nieuwe cd’s van hem uit. Op Rounders Records is nu zijn recente album “Porcupine Meat” uitgekomen met twaalf zelfgeschreven nummers, waarvan drie in samenwerking met anderen.

De productie werd gedaan door Scott Billington, die muzikanten als Shane Theriot, David Torkanowsky, Jeffrey “Jellybean” Alexander, Kirk Joseph en Cornell Williams rond Rush verzamelde. Voor een aantal nummers zijn speciale gasten uitgenodigd en zo horen we de gitaristen Vasti Jackson, Joe Bonamassa, Dave Alvin en Keb’ Mo’ een bijdrage leveren. We horen Bobby Rush zoals we hem kennen: swingend en funky. Teksten met humor, boosheid, teleurstelling en, Bobby zou Bobby niet zijn, met een dosis dubbelzinnigheid. Titels als “Nighttime Gardener” en “I Think Your Dress Is Too Short” zeggen wat dat betreft genoeg. Rush heeft met zijn rauwe stem een perfecte timing en houdt de nummers daardoor spannend. Zijn harmonicaspel is weergaloos en de kers op de taart. Mijn favoriete nummers zijn “Got Me Accused”, dat gaat over onrecht, en de blues “It’s Your Move”. En als iemand bewijst dat funk en blues onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn dan is Rush dat wel in “I’m Tired”.

Bobby Rush toont aan dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds niet uitgeblust is. Zij dit aanwezig waren bij zijn optreden in Amsterdam kunnen dat beamen. En ook deze cd is er het voorbeeld van. Prima werk.

Website: www.bobbyrushbluesman.com

Reacties

Bobby Rush op 26-10-2016 18:22

Thanks for your  kind words  you  wrote  about  me I can't  find  words to  express  my gratitude for  all you do for me   thanks  you  from the  bottom of my  heart, may God bless,Your trulyBobby Rush

Han de Tekort op 27-10-2016 07:13

Swingt nog als de beste

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl