barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Holly Hyatt and Jon Burden – Shufflin’ The Blues

Oorspronkelijk noemen zij zich een akoestisch bluesduo. Maar met “Shufflin'  The Blues” laten Holly Hyatt en Jon Burden horen dat zij ook elektrisch uitstekend uit de voeten kunnen. Ondersteund door drummer Marvin Walker zijn de negen nummers opgenomen voor een live-publiek. Holly speelt bas en elektrische bas en Jon bespeelt de gitaren en beiden nemen afwisselend de zang voor hun rekening.

Op “Shufflin' The Blues” horen we vijf eigen nummers. De covers zijn achtereenvolgens van Muddy Waters, Memphis Slim, Robert Johnson en Nick Gravenites. Dat geeft een hint over de stijl waar het duo naar verwijst, namelijk de Chicagoblues van de jaren vijftig en zestig. Ik zeg expres 'verwijst', want het is niet de pure Chicagoblues, maar wat we te horen krijgen is er wel door beïnvloed en leunt iets meer naar de jazz. De zang van beiden is helder en goed te verstaan. De nummers liggen goed in het gehoor en klinken gewoon heel lekker. Een puntje van kritiek is dat het album te kort is, namelijk nog geen veertig minuten. Dat had best wat langer mogen zijn.

Website: www.hollyandjon.com

Reacties

Jon Burden op 05-10-2016 21:44

Thanks. Eric. i was able to translate the page. Thanks for the review. Yes, you're right. It could have been a bit longer.

Han de Tekort op 07-10-2016 08:06

Nice

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl