barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
King of the World – Cincinnati

In hun relatief korte bestaan heeft King Of The World zich door het geven van uitstekende optredens en het afleveren van hoogwaardige cd’s een plaats aan de top van de Nederlandse blueswereld veroverd. Dan wordt het toch eens tijd om zowel over de grens te gaan kijken en tevens de grenzen te gaan verleggen. En dat is precies wat Ruud Weber, Erwin Java, Govert van der Kolm en Fokke de Jong hebben gedaan. Met nummers die zij al uitgebreid tijdens liveoptredens hadden voorbereid zijn de heren samen met producer Erwin Musper naar het Amerikaanse Cincinnati getrokken op deze op te nemen. Dat was het eerste deel, namelijk over de grens kijken.

Ook het verleggen van de grenzen is met deze cd serieus opgepakt. De toegevoegde blazerssectie zorgt voor een verdere verdieping van de muziek. Het neigt hierdoor wat meer naar de Memphis-soul, de sound van Stax. Van de dertien nummers zijn er twaalf door Ruud Weber, al dan niet in samenwerking met de band geschreven. De enige cover is de van de Eagles bekende “Life In The Fast Lane”, verpakt  in een fraaie bluesshuffle. De hele cd is gewoon Genieten (met een hoofdletter ‘G’); er staan absoluut geen zwakke nummers op. Toppers zijn naar mijn persoonlijke smaak het met de Amerikaanse zangeres Cheryl Renee gezongen “Hurt So Bad”, gevuld met smaakvolle gitaarfills van Erwin Java, het slepende “Howling Dog” en de emotionele bluesballad “No Way Out”.

Met “Cincinnati” bewijst King of the World een band te zijn die nog steeds aan het groeien is en haar eigen grenzen nog niet heeft bereikt. De cd heeft internationale allure en zou best een doorbraak naar het buitenland kunnen betekenen.

Website: www.kingoftheworld.eu

Reacties

Govert van der Kolm op 16-10-2016 17:12

Hallo Eric

dank je wel voor de fijne review!
Hartelijke groet

Govert

Han de Tekort op 16-10-2016 22:02

Een topband

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl