barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Liz Mandeville – The Stars Motel

Het is wel bekend dat het leven van toevalligheden aan elkaar hangt. Daar kunnen we allemaal toch wel van meepraten. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwe album van Liz Mandeville “The Stars Motel”. Omdat er geen hotelkamers beschikbaar waren logeerde gitarist Scott Ellison in haar studio tegen betaling van drie nieuwe nummers. Datzelfde gebeurde met de Italiaanse gitarist Dario Lombardo en de uit Miami afkomstige gitariste Rachelle Coba. De rest werd aangevuld door de Japanse gitarist Minoru Maruyama, waarmee Liz al vaker heeft samengewerkt, en een nieuw album was gereed. De titel “The Stars Motel” is wat dat betreft goed gekozen.

Liz Mandeville behoeft eigenlijk geen verdere introductie, maar voor hen die haar nog niet kennen. Geboren in Wisconsin, beïnvloed door Muddy Waters en Koko Taylor en vooral Luther Allison heeft zij vanuit haar huidige woonplaats Chicago als zangeres, gitariste en songwriter een muzikale carrière opgebouwd om “U” tegen te zeggen.

Op “The Stars Motel” staan elf door Liz en de al genoemde gitaristen geschreven nummers, die ook op hun eigen composities meespelen. Het resultaat is, mede door de inbreng van de verschillende gitaristen, een zeer gevarieerd en goed album geworden. Het rockt, het swingt, we horen ballads. Kortom, een goede mix van stijlen. Mijn favoriete nummers zijn “Truth” met Maruyama op gitaar en “River Of Blood” met Coba, dat verhaalt over de slaven die aan de levee’s werkten en nooit vrij kwamen.

Weer een prachtig stuk werk van deze topmuzikante. Aanrader.

Website: www.lizmandeville.com

Reacties

Han de Tekort op 17-10-2016 14:43

Altijd goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl