barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Cee Cee James – Stripped Down & Surrendered

Bij het uitzoeken wiens cd ik nu eigenlijk voor mij heb liggen kom ik opmerkingen tegen als “kruising tussen Janis Joplin, Bonnie Raitt en Bette Midler”, benamingen als “vocal volcano” en “beste blueszangeres sinds Memphis Minnie”. Nou, dan haal je met Cee Cee James wat in huis. Feit is dat ze in ieder geval grossiert in prijzen en nominaties. Samen met echtgenoot en muzikale partner Rob ‘Slideboy’ Andrews heeft zij het onlangs verschenen “Stripped Down & Surrendered” uitgebracht.

Op het album staan twaalf zelfgeschreven nummers, waarmee blijkt dat Cee Cee James niet alleen als zangeres volledig recht doet aan de bovenstaande vermeldingen, maar dat zij ook nog eens een uitstekende songwriter is. Zij heeft niet voor niets ooit de John Lennon Songwriter Award gewonnen. De titel van de cd is op twee manieren uit te leggen. Sowieso is geen overvloed aan instrumenten te horen. Cee Cee en Rob zorgen zelf voor zang, gitaar, percussie en bas. Extra hulp is er in de vorm van toetsenisten Terry Nelson en Jeffrey Morgan en gitarist Kevin Andrews Sutton. Daarnaast is het de titel van het eerste nummer, waarin zij vertelt over de ellende in haar leven. En daarin ligt precies de essentie van haar nummers. Het is persoonlijk, zij geeft zich bloot en is daardoor eerlijk en open. Prachtig zijn de gospel “He Shut The Demon Down”, de rauwe blues “Cold Hard Gun” en het mooie “So Grateful”, waarmee de cd wordt afgesloten.

Een absoluut juweel. Muzikaal prachtig en zeker voor de teksten waard om rustig beluisterd te worden op je te laten inwerken.

Website: www.ceeceejames.com en www.missionofsoul.com

Reacties

Han de Tekort op 16-11-2016 07:18

Geweldig. Toert nu door Nederland. Daar ga ik zeker naar luisteren

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl