barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eric Clapton – Live In San Diego with special guest J.J. Cale

Toen ik hoorde dat er een nieuwe live-cd van Clapton uitgebracht zou worden, en dat van een concert uit 2007, had ik eerst het idee dat hij misschien de tegenvallende verkopen van zijn recente “I Still Do” even snel zou willen opvangen. Wat de reden ook is, na het beluisteren ervan, ben ik er gewoon blij mee. Het is een dubbel-cd opgenomen tijdens een concert in San Diego, waarbij ook Claptons grote voorbeeld een gastrol in had. De titel dekt wat dat betreft de lading.

Clapton wordt begeleid door de topband die hij in die jaren had: drummer Steve Jordan, bassist Willie Weeks en Chris Stainton op de toetsen. En daarbij de gitaristen Doyle Bramhall II en Derek Trucks die de, zeker in de laatste jaren, wat terughoudende Clapton regelmatig een flinke trap voor zijn kont geven, waardoor deze ook gaat vlammen. In de gastrol horen we Claptons vriend en voorbeeld J.J. Cale op vijf door hemzelf geschreven nummers, waaronder uiteraard “After Midnight” en “Cocaine”, die Clapton groot succes hebben gebracht. Op “Crossroads” horen we dan ook nog Robert Cray als tweede gast. De hele set straalt een groot speelplezier uit, zowel voor de muzikanten als het publiek. Natuurlijk horen we weer het inmiddels vervelende “Wonderful Tonight”, maar gelukkig overheersen rock en blues. En zo horen we Clapton het liefst. Het rauwe spel van Bramhall en het onnavolgbare slidewerk van Trucks zorgen voor het zetje dat Clapton nodig heeft. Zo fel en agressief hoor je hem tegenwoordig niet meer. Overigens is dit concert op YouTube volledig te bekijken. Volgt er nog een DVD?

Wat de reden nu precies is om dit album zo kort op het vorige uit te brengen laten we maar in het midden. Als we de cd zelf puur op zijn merites beoordelen kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat dit gewoon erg goed is.

Website: www.ericclapton.com

Reacties

Han de Tekort op 10-11-2016 06:20

Ik heb hem gekocht. Eindelijk weer eens vuurwerk.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl