barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Gov’t Mule – The Tel-Star Sessions

Als een soort van hobbyproject waren de Allman Brothers Band-leden Warren Haynes en Allen Woody in 1994 samen met drummer Matt Abt de Tel-Star Studios ingedoken. Er werden wat demo’s opgenomen en het project zou later uitgroeien tot Gov’t Mule. De demo’s bleven op de plank liggen, hoewel een aantal nummers later op de eerste cd’s van de band zouden opduiken. Uiteindelijk is nu besloten om de opnamen alsnog uit te brengen onder de passende titel “The Tel-Star Sessions”.

Het leuke van deze cd is om te horen hoe de band aan het begin van hun bestaan klonk. Het geluid is rauwer dan de southern rock, die we op latere cd’s horen. Het gaat meer de kant op van Stevie Ray Vaughan, Cream en ZZ Top. Nadat producer Tom Dowd en technicus Bud Snyder de originele opnamen hebben bewerkt is alsnog een mooi album verschenen, voorzien van een mooie mix. Van Gov’t Mule zijn we gewend dat zowel eigen werk als covers op de cd’s terechtkomen. Dat is hier niet anders. De fraaiste nummers zijn voor mij “Blind Man In The Dark” en “World Of Difference”, dat we ook als alternative version aantreffen.

De fans van Gov’t Mule zullen dit album waarschijnlijk sowieso aanschaffen, maar ook voor andere liefhebbers van stevige rauwe blues is deze cd zeker een aanrader.

Website: www.mule.net

Reacties

Han de Tekort op 14-11-2016 07:33

Topband

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl