barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Weeks Band – Dark Angel

De band rond zanger/gitarist John Weeks, zeer toepasselijk de John Weeks Band genaamd, komt uit Denver. De muziekcarrière van Weeks begon in Paris en vormde zich verder in Frankrijk voordat hij naar de VS verhuisde. Sinds 2013 vormt hij met zangeres Stacey Turpenoff, toetsenist Dan Haynes, bassist Stephen Whitfield en drummer Robert Fiorino deze band. Het zijn stuk voor stuk muzikanten met tientallen jaren ervaring. Eind 2014 verscheen de debuut-cd, waar ik als enig punt van kritiek had, dat deze met 31 minuten te kort was. Ik heb niet de illusie dat er naar mij is geluisterd, hoewel het nieuwe album nu wel een acceptabele tijdsduur heeft.

Wat stijl betreft kun je de muziek van de John Weeks Band beschrijven als goed gemaakt en fijn in het gehoor liggende blues, variërend van mooie slowblues tot lekker rockende nummers. Stevig, maar toch melodieus. De tien nummers zijn geschreven door Weeks, Turpenoff en Haynes. Een zwak nummer kan ik niet ontdekken, positieve uitschieters zijn er wel. En dan noem ik bijvoorbeeld “How Can You Love Me?”, waar Turpenoff haar ziel en zaligheid in legt, het rockende “The One” en het ruim zes minuten durende “Dark Angel”, dat rustig begint en naar een absolute climax toewerkt.

Met “Dark Angel” bewijst de John Weeks Band absolute klasse te bezitten. De hoge kwaliteit van het debuutalbum is hiermee zeker overtroffen.

Website: www.johnweeksband.com

Reacties

Han de Tekort op 23-11-2016 07:45

Klinkt goed

Frank Roszak op 23-11-2016 20:05

Thank u Eric if I have not said so...Regards Frank Roszak

John Weeks op 23-11-2016 20:06

Hartelijk dank Eric Campfens

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl