barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kris Pohlmann – 10 Years Live

Na tien jaar uitgebreid door heel Europa te hebben opgetreden vond Kris Pohlmann dat het wel eens tijd werd om dit jubileum met een live-cd te vieren. Pohlmann, in 1977 in Groot Brittannië geboren, verhuisde op zijn 22e naar Duitsland. Met zijn band is hij een welkome gast op de Europese podia. Na drie studio-cd’s en zes German Blues Awards is het nu de beurt aan een livealbum, dat passend “10 Years Live” is gedoopt.

Op de cd horen we veertien nummers die zich allemaal in het stevigere blueswerk bewegen. Meestal flink rockend met tussendoor een ballad voor de broodnodige adempauze cq. afwisseling. Het komt neer op een bloemlezing uit de eerdere cd’s. Het is een goede mix van grotendeels eigen werk en enkele covers. Opvallend is de energie, waarmee Pohlmann met zijn bandleden Janosch Brenneisen (drums) en Jonas Bareiter (bas, background vocals) los gaat. Van begin tot het eind blijft het opwindend. Mijn favoriete nummers zijn het bijna elf minuten durende “Fallin’ Down” en de rocker “Taylor Road”, vernoemd naar de straat waar Kris is geboren.

Een opwindend album, dat een goede weergave is van een concert van Kris Pohlmann. Alleen een optreden zelf bijwonen is m.i. nog opwindender.

Website: www.krispohlmann.com

Reacties

Han de Tekort op 22-11-2016 09:51

Het stevige werk. Klinkt goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl